Home SHARE MARCA

SHARE MARCA

DE CE INVESTIȚI PE PIAȚA ACTIVĂ?

Investim în acțiuni pentru a ne construi averea pe termen lung. În timp ce unii oameni consideră că acțiunile sunt o investiție riscantă, multe studii au dovedit că punerea banilor în acțiunile potrivite pentru o perioadă lungă de timp (cinci până la 10 ani) poate oferi rentabilități inflaționiste – și poate fi o opțiune de investiție mai bună decât reală moșie și aur.

Oamenii au, de asemenea, strategii pe termen scurt, în timp ce investesc pe piețele de acțiuni. În timp ce acțiunile pot fi volatile într-o perioadă scurtă de timp, investițiile în acțiunile potrivite pot ajuta comercianții să obțină profituri rapide.

Mai devreme, agenții de bursă ar converge în jurul copiilor Banyan pentru a desfășura tranzacții de acțiuni. Pe măsură ce numărul brokerilor a crescut și străzile s-au revărsat, pur și simplu nu au avut de ales decât să se mute dintr-un loc în altul. În cele din urmă, în 1854, s-au mutat pe strada Dalal, locul în care se află acum cea mai veche bursă din Asia – Bursa din Bombay (BVB). Este, de asemenea, prima bursă a Indiei și de atunci a jucat un rol important pe piețele bursiere indiene. Chiar și astăzi, ESB Sensex rămâne unul dintre parametrii față de care se măsoară robustețea economiei și finanțelor indiene.

Dacă ați auzit recent că piețele de acțiuni din India sunt la un nivel record, puteți citi despre acțiunile care au dus Sensex la un nou nivel.

În 1993 s-a format Bursa Națională de Valori sau NSE. În câțiva ani, tranzacționarea pe ambele burse s-a schimbat de la un sistem de strigare deschis la un mediu de tranzacționare automatizat.

Acest lucru arată că piețele bursiere indiene au o istorie puternică. Cu toate acestea, în fața acestuia, mai ales atunci când vă gândiți să investiți pe piața acțiunilor, pare adesea un labirint. Dar odată ce începeți, veți realiza că fundamentele investiționale nu sunt prea complicate. Unul dintre elementele de bază ale fundamentelor investiționale este planificarea financiară. Citiți mai multe despre importanța planificării financiare.

CE ESTE PIAȚA SHARE?

O piață de acțiuni este locul în care acțiunile sunt fie emise, fie tranzacționate.

O piață de valori este similară cu o piață de acțiuni. Diferența cheie este că o piață de valori vă ajută să tranzacționați instrumente financiare precum obligațiuni, fonduri mutuale, instrumente derivate, precum și acțiuni ale companiilor. O piață de acțiuni permite tranzacționarea acțiunilor numai. Faceți clic aici pentru a începe călătoria dvs. pe piața instrumentelor derivate.

Factorul cheie este bursa – platforma de bază care oferă facilitățile utilizate pentru tranzacționarea acțiunilor companiei și a altor valori mobiliare. Un stoc poate fi cumpărat sau vândut numai dacă este listat la o bursă. Astfel, este locul de întâlnire al cumpărătorilor și vânzătorilor de acțiuni. Bursele de valori din India sunt Bursa de Valori Bombay și Bursa Națională de Valori. Faceți clic aici pentru a înțelege cum funcționează bursa.