Home Fonduri mutuale Investiții în fonduri mutuale

Investiții în fonduri mutuale

189
0

Investirea banilor sau a activelor provine din latinescul vestis, care înseamnă veșmânt și actul de a pune ceva în buzunarul altcuiva. Investiția sau investiția este un termen cu mai multe semnificații strâns legate între ele în finanțe și economie, în legătură cu economisirea banilor.

Actele sunt așteptate atunci când activele sunt de obicei cumpărate sau când aceiași bani sunt depozitați într-o bancă. Investițiile sunt făcute cu speranța de a obține un randament sau o dobândă din acestea în viitor. Consilierii companiilor de fonduri mutuale sunt obligați să facă tot posibilul prin intermediari, astfel încât comisioanele percepute pentru fondurile mutuale să nu reprezinte sume mari pentru investitori. Procesul de cumpărare și vânzare a titlurilor de valoare are, de asemenea, propriile costuri, care sunt suportate de acționarii fondului împreună cu comisioanele.

Ghidul începătorului pentru fondurile mutuale

Banii multor investitori sunt investiți în acțiuni, obligațiuni, investiții pe termen scurt și titluri de valoare care sunt gestionate de buni profesioniști. Această investiție colectivă se numește fond mutual.

Investitorii examinează fiecare profit sau pierdere a companiei. Se vor percepe comisioane de administrare, comisioane de asistență și costuri administrative. Fondurile mutuale sunt, de obicei, sinonime cu taxele contractuale de consultanță pentru investiții percepute pentru gestionarea investițiilor în fonduri mutuale.

Managerii de investiții tranzacționează titluri de valoare și încasează dividende sau dobânzi. Apoi, el transmite mesajul către investitori. Valoarea unei acțiuni de fond mutual, cunoscută sub numele de valoare netă a activelor pe acțiune.

În fiecare zi, aceasta este calculată pe baza valorii totale a fondului împărțită la numărul de acțiuni emise în prezent. Contul conține, de asemenea, acțiunile în circulație. Multe companii de fonduri includ comisioanele administrative în componenta de comision de consultanță, atunci când încercați să comparați costurile totale ale diferitelor administrări de fonduri, este util să stabiliți comisioanele de administrare egale cu comisioanele de consultanță contractuale împreună cu comisioanele de administrare contractuale. Comisioanele de consultanță contractuală pot fi structurate ca un comision fix, care este un singur comision care se percepe de la fond, indiferent de valoarea activelor.

Cum să investești în fonduri mutuale

Comisionul intermediarului este direct proporțional cu rata de rotație anuală, adică cu cât rata de rotație a portofoliului este mai mare, cu atât este mai mare comisionul intermediar. Acest comision este în plus față de investitori și în termeni operaționali. Acestea sunt combinate după trei luni în prețul fondurilor. Rotația portofoliului se referă la numărul de ori în care activele unui fond sunt cumpărate și vândute în timpul anului. În fondurile mutuale sunt investite diferite tipuri de valori mobiliare. Unele sunt obligațiuni, acțiuni, numerar etc.

1. Fondurile de obligațiuni pot varia în funcție de risc, respectiv investiții cu randament ridicat sau obligațiuni corporative emise de agenții guvernamentale , corporații sau muncipalități și, de asemenea, obligațiuni pe termen scurt sau lung. Fondurile mutuale care sunt scutite de impozit oraș veniturile din obligațiuni sunt, de asemenea, scutite de impozit pentru acționari.

2. Fondurile de acțiuni pot fi investite în principal în anumite acțiuni industriale din anumite departamente, cunoscute sub numele de fonduri sectoriale. Acestea pot fi în cercetare și dezvoltare sau în administrație etc. 3. Fondurile mutuale care poartă distribuții impozabile pot fi sub formă de câștiguri de capital, în funcție de modul în care au fost obținute fondurile din distribuție.