Home Încărcări de fonduri mutuale

Încărcări de fonduri mutuale

Pe lângă comisionul de tranzacționare pentru achiziționarea unui fond mutual, există și alte costuri asociate acestui tip de investiții. Fondurile mutuale sunt fonduri de investitori gestionate profesional, care investesc într-o manieră concentrată, cum ar fi acțiuni cu capitaluri mari din S.U.A.

Există multe comisioane pe care le va suporta un investitor atunci când investește în fonduri mutuale. Unul dintre cele mai importante comisioane de luat în considerare este raportul cheltuielilor de administrare (MER), care este perceput de echipa de conducere în fiecare an pe baza numărului de active din fond. MER variază de la 0,05% la 0,7% anual și variază în funcție de tipul de fond. Dar cu cât este mai mare MER, cu atât are un impact mai mare asupra rentabilității generale a fondului.

Este posibil să vedeți o serie de taxe de vânzare numite încărcături atunci când cumpărați fonduri mutuale. Unele sunt încărcări front-end, dar veți vedea și fonduri de încărcare și back-end. Asigurați-vă că înțelegeți dacă un fond pe care îl luați în considerare are o încărcătură de vânzări înainte de a-l cumpăra. Consultați lista brokerului cu fonduri fără încărcare și fonduri fără taxe de tranzacție, dacă doriți să evitați aceste taxe suplimentare.

Pentru investitorul inițial, comisioanele de fonduri mutuale reprezintă de fapt un avantaj în comparație cu comisioanele pe acțiuni. Motivul este că taxele sunt aceleași indiferent de suma pe care o investiți. Prin urmare, atâta timp cât îndepliniți cerința minimă pentru a deschide un cont, puteți investi doar 50 USD sau 100 USD pe lună într-un fond mutual. Termenul pentru aceasta se numește dolar-cost mediu (DCA) și poate fi o modalitate excelentă de a începe să investiți.

Diversificați și reduceți riscurile

Diversificarea este considerată a fi singurul prânz gratuit în investiții. Pe scurt, investind într-o serie de active, reduceți riscul ca performanța unei investiții să afecteze grav rentabilitatea investiției dvs. globale. Te-ai putea gândi la asta ca la un jargon financiar pentru „nu-ți pune toate ouăle într-un coș”.

În ceea ce privește diversificarea, cea mai mare dificultate în realizarea acestui lucru va veni din investițiile în stocuri. După cum sa menționat anterior, costurile investițiilor într-un număr mare de acțiuni ar putea fi dăunătoare portofoliului. Cu un depozit de 1.000 USD, este aproape imposibil să aveți un portofoliu bine diversificat, deci fiți conștienți de faptul că poate fi necesar să investiți în una sau două companii (cel mult) în primul rând. Acest lucru vă va crește riscul.

Aici se concentrează beneficiul major al fondurilor mutuale sau al ETF-urilor. Ambele tipuri de valori mobiliare tind să aibă un număr mare de acțiuni și alte investiții în cadrul fondurilor lor, ceea ce le face mai diversificate decât un singur stoc.

Linia de fund

Este posibil să investiți dacă abia începeți cu o sumă mică de bani. Este mai complicat decât selectarea investiției potrivite (o ispravă suficient de dificilă în sine) și trebuie să fii conștient de restricțiile cu care te confrunți ca nou investitor.

Va trebui să vă faceți temele pentru a găsi cerințele minime de depozit și apoi să comparați comisioanele cu alți brokeri. Sunt șanse să nu puteți cumpăra acțiuni individuale în mod rentabil și să vă diversificați cu o sumă mică de bani. De asemenea, va trebui să alegeți brokerul cu care doriți să deschideți un cont.