Home Financiar Cum să începeți să investiți în acțiuni

Cum să începeți să investiți în acțiuni

182
0

Investiția este o modalitate de a pune deoparte banii în timp ce sunteți ocupat cu viața și pentru ca acești bani să funcționeze pentru dvs., astfel încât să puteți profita pe deplin de recompensele muncii dvs. în viitor. Investiția este un mijloc pentru un final mai fericit. Legendarul investitor Warren Buffett definește investiția ca fiind „procesul de distribuire a banilor acum pentru a primi mai mulți bani în viitor.” 1

Să presupunem că ai rezervat 1.000 de dolari și că ești gata să intri în lumea investițiilor. Sau poate aveți doar 10 USD în plus pe săptămână și doriți să investiți. În acest articol, vă vom ajuta să începeți ca investitor și vă vom arăta cum să vă maximizați rentabilitatea, minimizând costurile.

Ce fel de investitor ești?

Înainte de a vă angaja banii, trebuie să răspundeți la întrebarea: Ce fel de investitor sunt? Când deschideți un cont de brokeraj, un broker online precum Charles Schwab sau Fidelity vă va întreba despre obiectivele dvs. de investiții și ce nivel de risc sunteți dispus să vă asumați.

Brokeri online

Brokerii beneficiază fie de servicii complete, fie de reduceri. Brokerii cu servicii complete, după cum sugerează și numele, oferă întreaga gamă de servicii tradiționale de brokeraj, inclusiv sfaturi financiare pentru pensionare, asistență medicală și tot ceea ce ține de bani. De obicei, aceștia se ocupă doar de clienți cu valoare netă mai mare și pot percepe taxe substanțiale, inclusiv un procent din tranzacțiile dvs., un procent din activele pe care le gestionează și, uneori, o taxă anuală de membru. Este obișnuit să vedeți dimensiuni minime de cont de 25.000 USD sau mai mult la brokerajele cu servicii complete. Cu toate acestea, brokerii tradiționali își justifică onorariile ridicate oferind sfaturi detaliate nevoilor dumneavoastră.

Brokerii de reduceri erau o excepție, dar acum sunt norma. Brokerii online cu reduceri vă oferă instrumente pentru a selecta și plasa propriile tranzacții, iar mulți dintre ei oferă, de asemenea, un serviciu de consiliere robo set-it-and-uita-it. Pe măsură ce spațiul serviciilor financiare a progresat în secolul 21, brokerii online au adăugat mai multe caracteristici, inclusiv materiale educaționale pe site-urile lor și aplicațiile mobile.

În plus, deși există o serie de brokeri de reduceri fără restricții minime (sau foarte mici) asupra depozitului, este posibil să vă confruntați cu alte restricții și anumite taxe sunt percepute în conturi care nu au un depozit minim. Acest lucru ar trebui luat în considerare de un investitor dacă dorește să investească în acțiuni.

Robo-Consilieri

După criza financiară din 2008, s-a născut o nouă rasă de consilieri în investiții: robo-consilierul. Jon Stein și Eli Broverman de la Betterment sunt adesea creditați ca primii în spațiu.2 Misiunea lor a fost să folosească tehnologia pentru a reduce costurile pentru investitori și a raționaliza sfaturile de investiții.

De la lansarea Betterment, s-au înființat și alte companii de robo-first și chiar și brokeri înființați online, precum Charles Schwab, au adăugat servicii de consultanță asemănătoare roboților. Potrivit unui raport al lui Charles Schwab, 58% dintre americani spun că vor folosi un fel de consiliere robo până în 2025.3 Dacă doriți ca un algoritm să ia decizii de investiții pentru dvs., inclusiv recoltarea pierderilor fiscale și reechilibrarea, un consultant robo poate fi Pentru dvs.